kapsels voor halflang haar

never give up on your hair

Welk halflang haar kapsel past bij mij?


Kapsels voor halflang haar zijn er in verschillende vormen en modellen. Draag je graag een schuine lok of pony? Wil je graag laagjes in je halflange haar of ga je voor een 1 lengtelijn kapsel? Daarnaast kunnen halflang haar kapsels in lengte verschillen en spelen het haartype, de haarkleur en de vorm van het gelaat een grote rol bij de uitstraling van een kapsel.


Dus welke haarstijl kies je?

Halflang haar met schuine lok of pony

Er wordt veel voor een schuine lok of een rechte pony gekozen bij een halflang haar kapsel. Afhankelijk van de vorm van het gelaat kunnen beide haarstijlen heel mooi uitkomen in halflang haar.


Een lok of pony kunnen zowel in een gelaagd kapsel als in een kapsel dat op 1 lengte valt heel mooi staan.

Halflang haar kapsel met laagjes

Halflang haar kapsels met laagjes zijn er in vele modellen. Hierbij wordt de stijl van het gelaagde kapsel bepaald door de techniek van gelijke lagen, toenemende lagen of afnemende lagen in het kapsel aan te brengen. Ook kunnen er meerdere lagentechnieken in 1 kapsel verwerkt worden.


Er kan ook voor een 1 lengtelijn kapsel gekozen worden waarbij alleen de voorkant in laagjes wordt geknipt. Of de voorkant juist lang op 1 lengte met een achterkant in lagen (ook wel de schuine boblijn in lagen).


In halflange gelaagde kapsels is dus ontzettend veel mogelijk. Het belangrijk om eerst te kijken wat het beste bij de vorm van het gelaat past.

halflang haar op 1 lengte

Een halflang haar kapsel op 1 lengte wordt afhankelijk van de lengte ook wel een boblijn genoemd. Het kan om een korte bob gaan, een lang bob of een boblijn die qua lengte daar tussenin zit. 


Halflang haar op 1 lengte hoeft niet altijd een boblijn te zijn. Als een bob te lang wordt ziet het er niet meer uit als een bob, maar is het gewoon een halflang kapsel op 1 lengtelijn. Het haar is dan ook niet in lagen geknipt. Het haar kan eventueel wel aan de voorkant wat in lagen worden geknipt en kan er een schuine lok of pony in gecreëerd worden. Vaak is dit wel mooier dan wanneer je ook de voorkant op dezelfde lengtelijn laat vallen als de achterkant.


Er is veel keuze in kapsels voor halflang haar. Je kunt qua vorm, lengte en stijl zoveel kanten op dat het dan ook vaak lastig is om een juiste keuze te maken in welk kapsel jij wilt dragen. Een kapsel die je zelf leuk vindt, maar ook waarbij jij je prettig voelt. 


Het is daarom belangrijk dat je voordat je een kapsel of style uitkiest, je eerst teruggaat naar de basis.


Vanuit de basis kun je verder bouwen.


Vanuit de basis kun je de stijl uitkiezen die jij leuk vindt.


Vanuit de basis kun je (eventueel) meegaan met een haartrend.


Vanuit de basis heb jij iedere dag een GOOD hair day!


Vanuit de basis ga jij (weer) stralen met het kapsel wat je draagt...


en dat heeft effect op alles!!

Zelfverzekerd met het juiste kapsel!

Meer zelfvertrouwen

Je kapsel heeft zoveel invloed op je. Stel je eens voor dat wanneer jij 100% happy bent met je haar, het kapsel wat je draagt er voor zorgt dat jij:


  • meer zelfvertrouwen hebt
  • lekkerder in je vel zit
  • je een powervrouw gaat voelen
  • meer zelfverzekerd bent
  • uit je comfortzone durft te stappen
  • minder stress ervaart
  • jezelf (weer) mooi vindt