kapsels voor kort haar

never give up on your hair

Welk kort haar kapsel past bij mij?


Kapsels voor kort haar zijn er in verschillende vormen en modellen. Ook kunnen kort haar kapsels in lengte verschillen. Daarnaast spelen het haartype, de haarkleur en de vorm van het gelaat een grote rol bij de uitstraling van een kapsel.


Dus welke haarstijl kies je?

Kort dames kapsel in laagjes

Laagjes in een kort kapsel kunnen zowel bovenop, aan de zijkant als de achterkant in het kapsel gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld voor een langere bovenpartij gaan waarbij het haar in een schuine lok valt of juist meer met volume wordt gestyled. Hierbij kunnen de de zij- en achterkant van het kapsel heel kort of in lagen dragen. Verschillende variaties zijn hierin mogelijk!


Lagen in kort haar aan de zijkant kunnen heel goed achter het oor gedragen worden. Ook hier kan de achterkant zeer kort (opgeschoren), opgeknipt of in korte lagen gedragen worden.


Bij een kort kapsel met laagjes aan de achterkant zijn meestal de bovenkant en de zijkanten van het kapsel ook gelaagd. Maar je kunt hierbij ook voor opgeschoren zij partijen gaan wat een zeer stoer effect geeft.


Kort opgeschoren dames kapsel

Een kort opgeschoren dames kapsel zijn in verschillende variaties te dragen. Zo is er de undercut waarbij de achterkant en eventueel de zijkant(en) kort opgeschoren zijn met langere lagen aan de bovenkant (en eventueel zijkant).


Maar je kunt ook voor een pittig kort opgeschoren pixie kapsel gaan waarbij de achter- en zijkanten van het kapsel zeer kort zijn en de bovenkant kort geknipt wordt.


Vind je een opgeschoren kapsel net iets té kort? Laat het dan gedekt opknippen of op de vingers knippen (hierbij blijft het haar qua lengte vingerdikte).


Kort dames kapsel met lok of pony

Ga je voor een kort kapsel met een lok of een pony? Super leuk! 


Een lok kan qua stijl wat langer zijn dan de rest van het haar, maar kan ook vloeiend met de korte lengte van het kapsel meelopen. Een pony in een korte haarstijl is wat lastiger qua gehele look, maar is zeker mogelijk. Hierin zal een zeer korte pony het beste tot zijn recht komen. Kijk hierbij goed wat mooi staat in combinatie met de vorm van het gelaat.


Er is veel keuze in kapsels voor kort haar. Het is dan ook vaak lastig om een juiste keuze te maken in welk kapsel jij wilt dragen. Een kapsel die je zelf leuk vindt, maar ook waarbij jij je prettig voelt. 


Het is daarom belangrijk dat je voordat je een kapsel of style uitkiest, je eerst teruggaat naar de basis.


Vanuit de basis kun je verder bouwen.


Vanuit de basis kun je de stijl uitkiezen die jij leuk vindt.


Vanuit de basis kun je (eventueel) meegaan met een haartrend.


Vanuit de basis heb jij iedere dag een GOOD hair day!


Vanuit de basis ga jij (weer) stralen met het kapsel wat je draagt...


en dat heeft effect op alles!!

Laat jouw kapsel weer stralen!

Meer zelfvertrouwen

Je kapsel heeft zoveel invloed op je. Stel je eens voor dat wanneer jij 100% happy bent met je haar, het kapsel wat je draagt er voor zorgt dat jij:


  • meer zelfvertrouwen hebt
  • lekkerder in je vel zit
  • je een powervrouw gaat voelen
  • meer zelfverzekerd bent
  • uit je comfortzone durft te stappen
  • minder stress ervaart
  • jezelf (weer) mooi vindt