My Hair School

Hi, leuk je te ontmoeten!

Je wilt wat meer weten over My Hair School en het gezicht achter dit hair platform?


Super leuk! Let's go!!


My Hair School → voor jou

Welkom bij My Hair School en leuk dat meer wilt weten over wat we hier nou precies doen en wie het gezicht achter dit online hair platform is. Ik zal me eerst zelf even voorstellen en deel daarna heel graag mijn hair visie met je!


Hi, ik ben Tessa Grootscholten en ben allround hairstylist met jarenlange ervaring in het kappersvak. Van offline haren knippen en mooie kapsels maken naar online haartips en haartutorials, ook wel YouTube kapper genoemd.


Ja je leest het goed. Ik ben een YouTube kapper ;-). Maar voordat ik dat werd is er een heel kapperstraject aan vooraf gegaan.


Als 4 jarig meisje wist ik het al. Ik word kapster! Ik schreef het in ieder vriendschapsboekje bij wat ik ik later wilde worden. Funny side note: Soms miste ik weleens een p in het woord kapper... Tegen de tijd dat ik klaar was met de middelbare school ben ik naar de kappersschool gegaan en volgde de opleiding tot allround kapper. Na deze opleiding ben ik aan de slag gegaan als kapster en volgde ook een opleiding tot allround make-up artist.


Op een gegeven moment raakte ik in een burnout en besloot ik om mijn baan op te zeggen en begon voor mijzelf. Het werken voor een baas was het niet meer voor mij. Zelf kom ik uit een ondernemersfamilie en besloot om als zzp-er aan de slag te gaan. Ik bloeide weer helemaal op!


In 2009 richtte ik mijn bedrijf Dazzling Beauty by Tessa op. 6 dagen per week was ik werkzaam als allround hairstyliste en visagiste. Ook gaf ik workshops en ontdekte ik de online beauty wereld. 


Naast dat ik als kind al veel met haren bezig was vond ik schrijven en werkstukken maken ook leuk om te doen.  In mijn gehele carrière als hairstyliste had ik de drang om haartips te geven, van klein tot zeer uitgebreid. Mijn creativiteit hierin kon ik kwijt op het grote internet en startte een blog. Al snel volgde daar ook een YouTube kanaal. Naast deze goedbezochte kanalen voel ik dat er hierin meer te doen is voor mij. 


Alles komt samen op dit online platform, My Hair School.


Ben je een professionele hairstylist (to be)? → Welkom! Ik help je hier verder!
My Hair School is dé online kapper voor jouw kapsel!
Hi, leuk dat je er bent!!

happy hair - happy you happy mind

Met My Hair School help ik mensen op weg om eindelijk weer te kunnen gaan stralen met hun haar, met het kapsel dat zij dragen ongeacht wat het haartype, de haarlengte of haarconditie is.


Zoals je hebt kunnen lezen heb ik te maken gehad met een burnout. Hier is mijn grote zelfontwikkeling gestart. En nog steeds jaren later leer ik en neem ik stapjes in mijn proces.


Als ondernemer heb ik altijd 1001 ideeën. Dat is natuurlijk heel fijn, want dan heb je altijd wel iets wat je kunt gaan uitwerken. Maar het is ook een behoorlijke valkuil... en in combinatie met een perfectionist zijn... You know what I mean, right?


Met My Hair School wilde ik iets anders dan alleen maar de haartutorials en haartips die je kunt opvolgen. Ik weet dat je écht iets aan al die haartutorials en haartips hebt, want goed zijn ze absoluut! Maar ik weet ook dat er meer werk te doen is. Of beter gezegd, ander werk. 


Hoe kan ik ervoor zorgen dat jij (weer) gaat stralen door middel van mijn expertise, kennis en passie voor haar?

Want zeg eens eerlijk...


Ben jij 100% tevreden met je haar? Met het kapsel wat jij draagt?

Ik weet als geen ander hoe het is om niet happy te zijn met je eigen haar...


Met My Hair School help ik vrouwen op weg om eindelijk weer te kunnen gaan stralen met hun haar, met het kapsel dat zij dragen ongeacht wat het haartype, de haarlengte of haarconditie is.


Ons haar, ons kapsel is uiterlijke verzorging. Dat klopt. Maar wat ik heel jammer vind is dat dat als oppervlakkig wordt gezien. Dit is een bepaalde mindset waar ik inmiddels een allergie op heb ;-). Een mindset die gevoed wordt door externe factoren. Extrene factoren die ons absoluut NIET helpen om ons happy te voelen met ons haar (ons uiterlijk). Want als we ons niet happy voelen met ons uiterlijk, dan heeft dat een MEGA impact op ons innerlijk.


En dat is waar ik verandering in wil brengen. Voor jou!


Dit is niet het bezoekje aan de kapper met het praatje over het weer. Dit is meer. Veel meer. Het is mega belangrijk om je eigen haar te omarmen met hoe het is en niet om naar andermans kapsel te kijken en dit te verlangen. Doen we allemaal wel eens hoor. Ik ook! Maar ik heb ook geleerd dat je daar niets mee bereikt.

Als hairstylist zou ik ook wel meer en dikker haar willen hebben, maar dat gaat niet gebeuren. Tenzij ik besluit om een pruik op te zetten. 


Je bent hier puur voor jezelf. Voor niemand anders.

welk kapselpast bij mij

Ik wil weer stralen

Een kapsel heeft dus heel veel invloed, zowel uiterlijk als innerlijk. Hoe fijn zou het zijn als je door middel van je kapsel:


 • meer zelfvertrouwen krijgt
 • lekkerder in je vel gaat zitten
 • meer zelfverzekerd bent
 • je een powervrouw voelt
 • uit je comfortzone durft te stappen
 • minder stress gaat ervaren
 • jezelf (weer) mooi vinden


En dat alles weer een ripple effect heeft op zoveel meer (onbewuste) processen!!


The only way is up!


Fun facts → get to know me better ;-)

 • Natuurlijke haarkleur : 50 shades of grey en 50 % peper en zout blond
 • Als kind was mijn haarkleur zeer licht blond (ik gaf bijna licht ;-))
 • Bouwjaar: 1981
 • Ik ben mama van de allerliefste Vik
 • Ik ben gek op reizen (ook 1 van mijn 1001 ideeën is een mega grote travelwebsite voor Dazzling Travels)
 • Favoriete bestemmingen: Je kan mij overal neerzetten (zuidoost azië heeft grote voorkeur)
 • Mijn hond heet Dobby en is vernoemd naar de huiself uit Harry Potter
 • Als je goed luister praat ik soms een beetje plat westlands en zeg ik ai ipv ei
 • Lievelingskleur: paars
 • Yoga is mijn ding qua sport
 • Ooit heb ik een spiraal permanent in mijn haar gehad (ken je die haartrend nog? :-))
 • Ik ben een perfectionist, maar mijn bureau kan rommelig zijn...
 • Correctie → mijn bureau is een georganiseerde chaos → want ik weet precies waar alles ligt ;-)
 • In mijn podcast Confessions of a Hairstylist deel ik nog meer funny bekentenissen met je!