My Hair School

Hoe fijn zou het zijn als je zelf heel gemakkelijk je eigen haar goed in model kunt brengen?

Precies zoals jij je kapsel eruit wilt laten zien?

Zou je dan ook meer happy zijn met het kapsel wat je draagt?

En wat voor effect zou dat hebben?


Is haar alleen uiterlijke verzorging?

Ons kapsel valt onder uiterlijke verzorging en we hebben vooral geleerd dat uiterlijke verzorging oppervlakkig is en niet belangrijk.

Maar klopt deze overtuiging wel?

Ik ben van mening van niet…

Ons haar heeft ook een belangrijke invloed op onze mindset én andersom!


Functies van ons haar (hoofdhaar)

Ons hoofdhaar heeft een aantal belangrijke functies. De belangrijkste is dat het ons hoofd, onze schedel en dus ook onze hersenen beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan warmte, kou en zonnestralen.

Door de jaren (eeuwen) heen is het uiterlijk van ons haar steeds belangrijker geworden.

Waarom eigenlijk?

Tijden zijn veranderd, de wereld waarin we leven is veranderd.

Het haar van onze eerste voorouders had waarschijnlijk vooral een beschermende functie. Denk je dat deze mens zich druk maakte over hoe hun kapsel eruit zag? En dat ze zich daardoor minder goed in hun vel voelde zitten? Ik denk dat dat gevoel niet eens bestond! Onze voorouders waren vooral bezig met jagen, voortplanten en overleven. Hun haar zat daar misschien soms wat bij in de weg, maar meer ook niet.

Waarom is het dan nu wél zo belangrijk?


When You Look Good You Feel Good

Ja, dat heeft natuurlijk met het uiterlik te maken, maar niet op een oppervlakkige manier. Het gaat hier niet om wat anderen zien.

Het gaat om jou.

Als je happy, blij en tevreden bent met je kapsel, dan voel je je ook fijner. Je zit wat lekkerder in je vel en hebt meer zelfvertrouwen.

When You Feel good You Look Good!

Dit heeft een ripple effect. Je gaat stralen, je voelt meer positiviteit waardoor ook je energie meer gaat stromen. Je wordt opgewekter en ervaart misschien ook wat minder stress.

Want stress…..


De invloed van stress op ons haar

Wat veel mensen niet weten is dat stress een hele grote invloed heeft op ons haar. Het kan veel haarproblemen veroorzaken.

Stress is helaas iets waar we allemaal in deze wereld en tijd waarin we leven mee te maken hebben. Het continue aan staan, ook onbewust, is een vorm van stress. Door te veel prikkels van buitenaf, maar ook van binnenuit wat weer veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld een slechte voeding, tekorten in vitamines en mineralen en een ongezonde levensstijl.

Hier hadden onze vroege voorouders nog niet mee te maken (want die leefden in een hele andere periode). In ieder geval niet in deze mate qua levensstijl en dergelijke.

Er zijn dus heel veel aspecten waardoor stress veroorzaakt kan worden. En dat heeft allemaal invloed op ons haar.

Het haar is door stress slap, futloos, droog of juist vet en kan in veel gevallen ook ernstige haaruitval veroorzaken. En dan kom je weer aan het begin van die vicieuze cirkel terecht van niet happy zijn met je haar.

Dat we nu zoveel stress ervaren heeft ook voor een groot deel te maken met de evolutie van ons als mens. We kunnen veel meer, we weten veel meer en we willen ook veel meer. Het is dan van mega belang dat we in balans zijn.

Helaas zijn vele van ons in een disbalans. Er is niet voor niets zoveel vraag naar “Rust in je hoofd” en “In het NU zijn”. Hoe fijn is het als je met je haar, je kapsel, daar al voor een gedeelte invloed op kan hebben?

Alles heeft met elkaar te maken. Alles staat met elkaar in verbinding. Het haar omlijst één van onze belangrijkste organen, namelijk onze hersenen.

Dus waarom zou je daar niets mee willen doen?

Vind je ons haar nog steeds oppervlakkig en onbelangrijk?


My Hair School

My Hair School is opgericht om je hierbij te helpen.

Een stukje positievere mindset en meer in balans zijn door 100% tevreden en happy te zijn met je haar!

Dat is niet alleen een bezoekje aan de kapper. Dat is maar een kleine noodzakelijkheid. Het is meer. We duiken er samen in. Er is werk te doen. Je gaat inzichten krijgen in jouw haar, in alle interne en externe aspecten die daarbij horen.

Benieuwd welke stappen je kunt nemen? Kijk gerust lekker rond op deze website en ontdek waar we jou allemaal mee kunnen helpen!

Happy Hair – Happy Mind – Happy Feeling