haar knippen

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Hoe vaak je je haar moet laten knippen hangt af van de haargroei, kapsel en de conditie van het haar.

Hoe vaak je je haar moet laten knippen hangt af van de volgende factoren:

  • Haargroei
  • Type kapsel
  • Conditie van het haar

Gemiddeld groeit een hoofdhaar 1 cm per maand. Bij de één kan het haar iets sneller groeien en bij de ander kan het haar juist iets langzamer groeien, maar gemiddeld is dit dus 1 cm per maand.

Na 6 weken (dus ± 1,5 cm) kan het kapsel al uit model raken en is het nodig om weer een puntje te laten knippen. Maar dit ligt dan wel weer aan het soort kapsel dat je draagt.

haar knippen

Hoe vaak moet je kort haar laten knippen?

Bij een kort haar kapsel is het noodzakelijk om na ongeveer 6 weken het haar weer te laten knippen. Je merkt het vaak zelf wel, omdat het haar niet meer lekker zit, het wordt te zwaar, het gaat hangen, kortom je krijgt het niet gemakkelijk meer in model. Dit geldt voor zowel dames als heren kapsels.

Hoe vaak moet je halflang haar laten knippen?

Een kapsel dat nog net boven je schouders valt zal ook met regelmaat geknipt moeten worden als je dit in model wilt houden. Dit model gaat op een gegeven moment hangen. Je kan het beste je haar na 6 à 8 weken weer laten knippen.

Bij halflang haar ligt het heel erg aan het type kapsel. Een boblijn is sneller uit model dan een halflang gelaagd kapsel. Bij een gelaagd kapsel kun je 8 à 10 weken wachten.

Hoe vaak moet je lang haar laten knippen?

Lang haar hoeft iets minder vaak geknipt te worden. Een lang kapsel raakt niet zo snel uit model, tenzij je een pony of een lok draagt. Het is niet zo dat je bijna nooit je haar hoeft te laten knippen met lang haar. De punten gaan al een lange tijd mee, dus deze slijten en beschadigen. Om je lange haar er mooi en gezond uit te laten zien kun je het beste 3 à 4 keer per jaar een puntje laten afknippen. Als je té lang wacht, zal er in 1 keer een heel groot stuk vanaf moeten. En dat wil je niet, toch?

Hoe vaak moet je kort haar laten knippen?

Haren knippen en de conditie van het haar

Daarnaast is het ook belangrijk om naar de conditie van het haar te kijken. Dit verschilt bij iedereen en bij elk haartype is dit weer anders. Dik en stevig haar zal minder snel gespleten punten krijgen dan haar dat fijn, droog en/of poreus is.

Ook haar dat veel gestyled wordt met warmte tools zal eerder poreus worden dan haar dat alleen maar in een staart of vlecht wordt gedragen.

En wat dacht je van chemisch behandelt haar zoals haarverf en blondeer? Ook dan zal het haar eerder toe zijn aan een knipbeurt!

haren knippen
%d