Nooit meer een bad hair day omdat jij weet welk kapsel het beste bij jou past!
Haaruitval
Tessa
Haaruitval
03/11/2024
2 min
0

De invloed van stress op ons haar

03/11/2024
2 min
0

Stress heeft veel invloed op ons haar.

Wat veel mensen niet weten is dat stress veel haarproblemen kan veroorzaken. 

Wat dacht je van haaruitval??

Stress is helaas iets waar we allemaal in deze wereld en tijd waarin we leven mee te maken hebben. Het continue aan staan, ook onbewust, is een vorm van stress. Door te veel prikkels van buitenaf, maar ook van binnenuit wat weer veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld een slechte voeding, tekorten in vitamines en mineralen en een ongezonde levensstijl.

Hier hadden onze vroege voorouders nog niet mee te maken (want die leefden in een hele andere periode). In ieder geval niet in deze mate qua levensstijl en dergelijke.

Er zijn dus heel veel aspecten waardoor stress veroorzaakt kan worden. En dat heeft allemaal invloed op ons haar. Vaak zonder dat je het door hebt...

Het haar is door stress slap, futloos, droog of juist vet en kan in veel gevallen ook ernstige haaruitval veroorzaken. En dan kom je weer aan het begin van die vicieuze cirkel terecht van niet happy zijn met je haar.

Op dit punt kopen we weer een nieuw haarproduct met de overtuiging dat dit product alle haarproblemen weghaalt...


Yeah... That's not gonna happen...


"Oke. Dan is het de schuld van de kapper. Die kapper snapt gewoon niet hoe mijn haar werkt."

Herkenbaar?

Dat we nu zoveel stress ervaren heeft ook voor een groot deel te maken met de evolutie van ons als mens. We kunnen veel meer, we weten veel meer en we willen ook veel meer. Het is dan van mega belang dat we in balans zijn. 

Helaas zijn vele van ons in een disbalans. Er is niet voor niets zoveel vraag naar “Rust in je hoofd” en “In het NU zijn”. Hoe fijn is het als je met je haar, je kapsel, daar al voor een gedeelte invloed op kan hebben?

Alles heeft met elkaar te maken. Alles staat met elkaar in verbinding. Het haar omlijst één van onze belangrijkste organen, namelijk onze hersenen.

Dus waarom zou je daar niets mee willen doen?

Er bestaat geen quick fix. Zou wel handig zijn hè met die stress?

In de meeste gevallen bestaat er ook geen quick fix voor haarproblemen.

Zoals hierboven staat beschreven staat alles met elkaar in verbinding. Ontstaan er ergens blokkades, dan stroomt het niet zo lekker meer. En dat is vaak óók te merken aan het haar.

Waar bij jouw de blokkades zitten en welke stappen je kunt nemen om je stress te verminderen is voor ieder mens een uniek proces. Vaak kun je gelijk als starten met kleine stapjes te nemen zoals starten met mediteren (al is het maar 5 minuten), een wandeling maken (ook als het regent), gezond(er) eten en meer water drinken. En zelfs deze kleine stapjes kunnen een grote uitdaging zijn. I know!! Maar het is wel belangrijk om een eerste stapje te zetten.

Aan de andere kant kun je natuurlijk ook gelijk aan de slag gaan met je haar. Voordat je allerlei nieuwe haarproducten en haartools aanschaft en teleurgesteld wordt door de kapper (en ja niet iedere kapper is even goed) gaan we eerst terug naar de basis. 


We gaan eerst een stevige fundering aanleggen voordat we gaan bouwen.

De fundering van jouw kapsel.
Als jij die op orde hebt zul je zien dat je haar veel beter gaat zitten, gaan jij en de kapper ineens dezelfde haartaal omtrent jouw kapsel spreken, ben je weer meer happy met het kapsel wat je draagt, ga je als vanzelf meer stralen, krijg je meer zelfvertrouwen...

Hé... als we dit aanpakken... dat zorgt ook weer voor minder stress...

Dat is waar we allemaal naar verlangen toch?

Zo niet? Oke, dan ben jij hier nog niet aan toe en blijf je in die vicieuze cirkel ronddwarrelen. Dan zie ik je op een later moment weer terug.

Waarom zou je wachten?

Dat is iets wat met onze comfortzone te maken heeft. Blijven hangen in het bekende. Het bekende wat ons eigenlijk niet zo goed past. Of in kapsels: wat ons eigenlijk niet laat stralen.

Ben je er klaar voor om de juiste basis te leggen voor jouw kapsel zodat je in ieder geval hier minder stress door ervaart wat gelijk weer een ripple effect heeft op de rest van je stress niveau en haarproblemen?

→ Start vandaag nog de zoektocht naar jouw perfecte kapsel!


Reacties
Categorieën