Waarom is ons haar zo belangrijk?
Haarverzorging
Tessa
Haarverzorging
04/05/2024
1 min
0

Wat is de functie van het haar?

04/05/2024
1 min
0

Functies van ons haar (hoofdhaar)

Ons hoofdhaar heeft een aantal belangrijke functies. De belangrijkste is dat het ons hoofd, onze schedel en dus ook onze hersenen beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan warmte, kou en zonnestralen.

Door de jaren (eeuwen) heen is het uiterlijk van ons haar steeds belangrijker geworden.

Waarom eigenlijk?

Tijden zijn veranderd, de wereld waarin we leven is veranderd. 

Het haar van onze eerste voorouders had waarschijnlijk vooral een beschermende functie. Denk je dat deze mens zich druk maakte over hoe hun kapsel eruit zag? En dat ze zich daardoor minder goed in hun vel voelde zitten? Ik denk dat dat gevoel niet eens bestond! Onze voorouders waren vooral bezig met jagen, voortplanten en overleven. Hun haar zat daar misschien soms wat bij in de weg, maar meer ook niet.

Waarom is het dan nu wél zo belangrijk?

a, dat heeft natuurlijk met het uiterlijk te maken, maar niet op een oppervlakkige manier. Het gaat hier niet om wat anderen zien. 

Het gaat om jou.

Als je happy, blij en tevreden bent met je kapsel, dan voel je je ook fijner. Je zit wat lekkerder in je vel en hebt meer zelfvertrouwen.

Laat jouw kapsel weer stralen!

When You Feel good You Look Good!

Dit heeft een ripple effect. Je gaat stralen, je voelt meer positiviteit waardoor ook je energie meer gaat stromen. Je wordt opgewekter en ervaart misschien ook wat minder stress.

Want stress…..

De invloed van stress op ons haar

Veel mensen weten niet dat stress een hele grote invloed op ons haar heeft. Het kan juist voor veel haarproblemen zorgen. Het grootste haarprobleem veroorzaakt door stress is haaruitval. Van een klein beetje haaruitval tot aan zeer ernstige haaruitval wat kale plekken veroorzaakt. Soms permanent...

Helaas is stress in deze wereld en tijd waarin we leven nauwelijks weg te denken. Je kent het misschien wel: het continue aan "moeten" staan, bewust of onbewust, is een vorm van stress. Door te veel prikkels van buitenaf, maar ook van binnenuit wat weer veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld een slechte voeding, tekorten in vitamines en mineralen en een ongezonde levensstijl.

Denk je dat onze vroege voorouders hier mee te maken hadden? Die leefden in een hele andere periode en hadden in ieder geval niet in deze vorm stress door levensstijl en dergelijke.

Er zijn verschillende aspecten waardoor stress veroorzaakt kan worden. En allemaal hebben ze invloed op ons haar.

Lees meer over de invloed van stress op ons haar in dit blog.


Reacties
Categorieën